«Να δοθεί ένα ΤΕΛΟΣ στην Διαπόμπευση της Αναπηρίας...Το φαινόμενο αυτό πρέπει να παταχθεί σήμερα και δια παντός»!

Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε και Ν.Ι.Ν - Ακτή Δυμαίων 5, Πάτρα ΤΚ 26222 Τηλ/fax: 2610-362127  e-mail:pomamea_dit@hotmail.com

Πάτρα: 22/07/2013    Αρ. Πρ: 263
Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κο Βρούτση Ιωάννη Υπουργό Υγείας, κο Άδωνι Γεωργιάδη 
Κοιν: Πολιτικές Παρατάξεις, Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.ΣΑ.με.Α), Φορείς- Μέλη Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν., Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Θέμα: «Να δοθεί ένα ΤΕΛΟΣ στην Διαπόμπευση της Αναπηρίας»
Κύριοι Υπουργοί,
Για ακόμη μια φορά  τα άτομα με αναπηρία διασύρονται μέσω των Μ.Μ.Ε από λαλίστατους πολιτικούς με αφορμή το θέμα με τα «μαϊμού» επιδόματα και συντάξεις που κυριαρχεί πάλι στην επικαιρότητα το τελευταίο καιρό. 
Η πολιτική ηγεσία πρέπει επιτέλους να βάλει ένα ΤΕΛΟΣ στο φαινόμενο αυτό, το οποίο πέραν από την οικονομική ζημία που προκαλεί στο κράτος, διαπομπεύει τα άτομα με αναπηρία που αγωνίζονται για αξιοπρέπεια, ίσα δικαιώματα και σεβασμό με τον πλέον χείριστο τρόπο.  
Χρέος της πολιτείας είναι να εντοπίσει έναν- έναν ΟΛΟΥΣ όσους ευθύνονται για τα πλαστά πιστοποιητικά, τις γνωματεύσεις και εν τέλει τη χορήγηση των επιδομάτων σε άτομα που μόνο αναπηρία δεν αντιμετωπίζουν και να τους τιμωρήσει ανάλογα!
Τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας πρέπει να επιβάλλουν ποινικές κυρώσεις στους ψευτο-ανάπηρους,  στους επίορκους γιατρούς που «γνωμάτευαν», στους πολιτικούς που έδωσαν το «πράσινο φως», καθώς επίσης και στα μέλη των Υγειονομικών Επιτροπών που ύστερα από διενέργεια αποδεικνύεται ότι έδιναν ποσοστά αναπηρίας με προσωπικό όφελος .
Η πολιτεία οφείλει να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς επιβολής ελέγχου και να προχωρήσει, κατόπιν νομοθετικών διατάξεων σε αυστηρές κυρώσεις. Η διαδικασία «πιστοποίησης»  που απαιτεί τον έλεγχο όλων όσων ανεξαιρέτως επιδιώκουν να λάβουν επίδομα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους που υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία λόγω των γνωστών καθυστερήσεων των επιτροπών (ΚΕΠΑ) που έχουν, μάλιστα, ως επακόλουθο και την καθυστέρηση της χορήγησης των συντάξεων και των επιδομάτων τα οποία αποτελούν την μοναδική πηγή εσόδων για τους δικαιούχους.
Ως Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος και Νοτίων Ιονίων Νήσων τασσόμαστε υπέρ κάθε κυβερνητικής απόφασης,  η οποία θα εξαλείψει τα φαινόμενα διαφθοράς που δρουν εις βάρος των δικών μας αναγκών.
Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα επιτρέψουμε στον βωμό της όποιας  «εξυγίανσης»  να προσβάλλεται η αξιοπρέπειά μας,  να αμφισβητείται η αναπηρία μας και να υφιστάμεθα όλη αυτή την ταλαιπωρία.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Χαροκόπος Αντώνιος
Η Γεν. Γραμματέας  Παναγοπούλου Βασιλική