Διαμαρτυρία Φορέων Ατόμων με Αναπηρία στο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

«Διαμαρτυρία Φορέων Ατόμων με Αναπηρία στο γραφείο του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας του 16χρόνου παιδιού με αυτισμό»
 Αντιπροσωπεία Φορέων Ατόμων με Αναπηρία προχώρησε σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 σε κατάληψη του γραφείου του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» προκειμένου να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας και καταγγελία για τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας του 16χρόνου παιδιού με αυτισμό που νοσηλεύεται από τις 5 Ιουνίου 2013, στο κρεβάτι της Ψυχιατρικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Π με ιμάντες ακινητοποίησης και με φαρμακευτική αγωγή που το έχει καταστήσει καθηλωμένο καθώς και την προβληματική λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.
Η Αντιπροσωπεία αποτελείτο από γονείς ατόμων με αναπηρία καθώς και άτομα με αναπηρία μεταξύ των οποίων ο κος Χαροκόπος Αντώνης, ο κος Γκορίλας Θωμάς, η κα Τριανταφύλλου Αγγέλα, ο κος Γατομάτης Κων/νος , ο κος Αγγελακόπουλος Γιώργος κλπ. Το ψήφισμα διαμαρτυρίας δε κατατέθηκε καθώς ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Π. κος Λέτσιος Απόστολος απουσίαζε και δεν υπήρχε υπεύθυνος στο γραφείο του για να το παραλάβει. Επιπλέον ο Διευθυντής του προσωπικού δεν δέχτηκε να συζητήσει λόγω της παρουσίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που ορίστηκε τελικά να κατατεθεί την επόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου η αντιπροσωπεία των Ατόμων με αναπηρία ζήτα ξεκάθαρες δεσμεύσεις και άμεσες λύσεις που να εξασφαλίζουν:
1) Κατάλληλη νοσηλεία σε κατάλληλο περιβάλλον, που θα έπρεπε να είχε εξασφαλιστεί από την πρώτη ώρα εισαγωγής του παιδιού για νοσηλεία.
2) Άμεση αλλαγή χρήσης των χώρων της Ψυχιατρικής Κλινικής που προορίζονται για παιδοψυχιατρικούς θαλάμους και κλίνες, αλλά χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς(γραφεία).
3) Επαρκή στελέχωσή της με το προσωπικό που απαιτείται (νοσηλευτικό).
4) Διαμόρφωση της δομής και λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής σύμφωνα με τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως έχουν θεσπιστεί και εφαρμόζονται από τις προηγμένες κοινωνίες (έχει δεσμευτεί να τα εφαρμόσει και η χώρα μας) και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και οδηγίες της παγκόσμιας Ψυχιατρικής επιστημονικής κοινότητας.
5) Επείγουσα έρευνα και απόδοση ευθυνών εάν προκύψουν και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ώστε να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για κακή άσκηση Ιατρικής με χρήση μη ενδεδειγμένων Ιατρικών πρακτικών (μακροχρόνια καθήλωση) και ακατάλληλων θεραπειών για τον Αυτισμό με τη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, που ενδείκνυνται στη σχιζοφρένεια, στις κρίσεις μανίας και στις διπολικές διαταραχές. Αυτές οι μέθοδοι έχουν σαν αποτέλεσμα την σωματική και ψυχική κακοποίηση του Αυτιστικού παιδιού με ολέθριες συνέπειες στην εξέλιξη και στην πρόγνωση της Αυτιστικής τους διαταραχής, καθώς και τη βάναυση καταπάτηση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς του.