Συμμετοχή Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας στην Πανελλήνια Παν-αναπηρική Συγκέντρωση»



 Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Αχαΐας εκπροσωπεί τους παρα/τετραπληγικούς και κινητικά αναπήρους σε όλον τον νομό και κύρια επιδίωξη του ήταν και είναι η κοινωνική ένταξη των Ατόμων με κινητικές αναπηρίες, η αλληλοαποδοχή τους από την κοινωνία και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωή τους.
Ο Σύλλογος συμμετείχε δυναμικά στο Παν-αναπηρικό Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Ε.Σ.Α.μεΑ και των φορέων-μελών της στην πλατεία Ομονοίας στις 13 Δεκεμβρίου 2011 για να διαδηλώσει για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με κινητικές αναπηρίες και ενάντια στην φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Ενωμένοι με τα χιλιάδες άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους που συμμετείχαν διεκδικήσαμε δυναμικά:
Καμία μείωση των κοινωνικών και προνοιακών παροχών που θα προσβάλει τα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων με παρα/τετραπληγία και κινητική αναπηρία.
Την εξαίρεση των ατόμων με κινητικές αναπηρίες και των οικογενειών τους από τις περικοπές των συντάξεων, από τα επαχθή μέτρα λιτότητας και την άδικη επιβολή έκτακτων εισπρακτικών μέτρων.
Την καθολική προσβασιμότητα στο δομημένο περιβάλλον και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
Την χρηματοδότηση των Κέντρων Υποστήριξης και Αποκατάστασης ατόμων με παρα/τετραπληγία και κινητική αναπηρία που υπολειτουργούν.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας θα συνεχίσει να είναι εκφραστής των παρα/τετραπληγικών και κινητικά αναπήρων, να αγωνίζεται για τα δικαιώματά τους και την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία.
Mε εκτίμηση
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ - Ισόγλου Αθηνά   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - Χουλιάρας Νικόλαος