"Αμφίδρομη Συνεργασία" Δήμου Πατρέων και Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας

Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν την Πέμπτη 28/11/13 εκπρόσωποι φορέων, που εκ των πραγμάτων και του αντικειμένου τους είναι στην πρώτη γραμμή των επηρεαζόμενων από την κρίση. Συγκεκριμένα στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στο «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΧΑΙΑΣ-ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ» -ΜΟΝΑΔΑ ΘΗΛΕΩΝ, (πρώην ‘ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ’), συμμετείχαν, εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, η Αντιδήμαρχος «Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού και Ένταξης Μεταναστών», κα Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη και ο Αντιδήμαρχος «Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας» κ. Θεοχάρης Μασσαράς και, εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, η Πρόεδρος του «Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»(ΚΚΠΠΔΕ), κα Γεωργία Τσουκαλά.
Στη συνάντηση αποτυπώθηκε η παρούσα κατάσταση στους τομείς που καθένας έχει αναλάβει και διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων, αλλά κυρίως η επιτακτική ανάγκη άμεσου σχεδιασμού, προκειμένου να υπάρξει ανοικτή αμφίδρομη συνεργασία άνευ όρων των φορέων που ο κάθε ένας αντιπροσωπεύει.
Τέτοιες κινήσεις είναι η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις των καιρών και η καλύτερη παρακίνηση και σε άλλους φορείς, να δείξουν έμπρακτα το θεμελιώδες ενδιαφέρον για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.