Βροντερό «ΟΧΙ» στον αποκλεισμό ατόμων με αναπηρία από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού

Με επιστολή της προς τον Αντώνη Σαμαρά, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε και Ν.Ι.Ν), ζητά να δοθεί άμεση λύση στον άδικο αυτό αποκλεισμό…
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Πάτρα: 04/08/20
Προς: Πρωθυπουργό της χώρας, κο Σαμαρά Αντώνιο
Υπουργό Τουρισμού, κα Κεφαλογιάννη Όλγα
Κοιν:  Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κο Βενιζέλο Ευάγγελο
Αρχηγούς Πολιτικών Παρατάξεων
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κο Βρούτση Ιωάννη
Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Τουρισμού, κο Λιάσκο Αναστάσιο
Γενικό Γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων, κο Πυργιώτη Ιωάννη
Διοικητή ΟΑΕΔ, κο Αμπατζόγλου Αθανάσιο
Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία(Ε.Σ.Α.μεΑ)
Φορείς-Μέλη Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε)
Θέμα: «Αποκλεισμός ατόμων με αναπηρία από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ και του ΕΟΤ»Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κυρία Υπουργέ,
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με Α.). Πρόκειται για κοινωνικοσυνδικαλιστική, μη κερδοσκοπική δευτεροβάθμια οργάνωση, η οποία έχει την ευθύνη στην Περιφέρεια για τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας , Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που εφαρμόζεται μέσω του ΟΑΕΔ αποκλείει τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που είναι συνταξιούχοι ή είναι συνταξιούχοι που έχουν στην φροντίδα τους άτομα με αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας.
Στα νέα υποπρογράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ απευθύνονται σε συνταξιούχους γήρατος ή αναπηρίας με ηλικία άνω των 60 ετών χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι συνταξιούχοι αναπηρίας είναι και άτομα με αναπηρία κάτω των 60 ετών ενώ δεν προβλέπεται και η κάλυψη συνοδού για άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67%.
Τα ανωτέρω προβλήματα τα έχει αναδείξει με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) εκφράζοντας σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα και τις διαμαρτυρίες των ατόμων με αναπηρία και χρόνιων παθήσεων για το αποκλεισμό τους από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.
Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για να δοθεί μία λύση και να ωφεληθούν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους με ολιγοήμερες διακοπές ειδικά αυτήν την περίοδο της δεινής οικονομικής κρίσης που η προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού είναι υψίστης σημασίας.
Για το Δ.Σ,
Ο Πρόεδρος - Χαροκόπος Αντώνιος  /  Η Γεν. Γραμματέας - Παναγοπούλου Βασιλική