Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Κινητοποίηση ΑμεΑ: Απουσία Πολιτείας  – Την Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 9:00 το πρωί η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας  στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου  Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Σύσσωμη και μαζική ήταν η κινητοποίηση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία καθώς ο Γενικός Γραμματέας, κος Αγγελάκας απουσίαζε στην Αθήνα. Ήταν επιβεβλημένη η κινητοποίηση διότι πλέον η Πολιτεία δείχνει ανίκανη να δώσει μία λύση με τιςεπιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.Σήμερα από την Πάτρα στάλθηκε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλη την Ελλάδα ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο,
Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων σήμερα έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με την Πολιτεία όμως να απουσιάζει.

Αυτή την στιγμή στην Αχαΐα είναι εγκλωβισμένα στις μακροχρόνιες λίστες των ΚΕΠΑ 3.519 άτομα, 1.755στην Αιτωλοακαρνανία και 740 στην Ηλεία έως 14 με 15 μήνες. Αυτά τα άτομα δεν είναι αριθμοί, είναι άτομα με οικογένειες που έχουν έρθει σε απόγνωση.  Εξήντα και πλέον χιλιάδες είναι «φυλακισμένοι» σε όλη την Ελλάδα που αναμένουν την πιστοποίηση της αναπηρίας τους για να συνεχιστεί η καταβολή του επιδόματος ή της συντάξεως. Για να συνεχίσουν να έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη ενώ προσπαθούν την δεδομένη περίοδο να επιβιώσουν με μηδενικά μέσα.
Η κινητοποίηση έγινε και για τις συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων της Πρόνοιας. Είναι αδιανόητο η Πολιτεία να «παίζει» με την αγωνία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και να μην ακολουθεί ένα σταθερό σύστημα καταβολής των επιδομάτων.
Την επομένη, ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία  με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου κ. Εμμανουήλ Αγγελάκα. Σκοπός της συνάντησης ήταν οι δεσμεύσεις του Γενικού Γραμματέα όσο αφορά στους  τρόπους παρέμβασης - προτάσεων για την σωστή λειτουργίας του ΚΕΠΑ  Δυτικής Ελλάδας και επομένως του  απεγκλωβισμού  των «φυλακισμένων» στα ΚΕΠΑ, την καταβολή επιδομάτων αναπηρίας όσων αμεα βρίσκονται σε πολύμηνη καθυστέρηση  καθώς και  στην  έγκαιρη καταβολή των επιδομάτων αναπηρίας. Ο κος Εμ. Αγγελάκας  θεώρησε εποικοδομητικές τις προτάσεις της Αντιπροσωπείας ΑμεΑ ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε πως έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 θα δώσει το χρονοδιάγραμμα των δράσεων του ΙΚΑ για την  Δυτική Ελλάδα.