Σημαντικά θέματα στη συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στη Ναύπακτο

Ξεχωρίζει το θέμα με αριθ. 3 που αφορά την λειτουργία των Κέντρων   Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α)  του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Δείτε παρακάτω το υπόμνημα του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γεράσιμου Α. Φεσσιάν «για την δραματική κατάσταση στα ΚΕ.Π.Α» και αναλυτικά όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της 9ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιείται την   Τρίτη  9  Απριλίου  2013 και ώρα 16.00 στην Ναύπακτο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό κτήριο του Ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (Θεμιστοκλή Αθανασιάδη Νόβα & Αρβανίτη, βορειοδυτική αίθουσα), 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΑΪΑΣ                                            
Γεράσιμος Α. Φεσσιάν - τ. Αντινομάρχης Υγείας & Πρόνοιας                              
ΠΡΟΣ: 1) Πρόεδρο Π.Σ.  κ. Κώστα Καρπέτα
2) Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα
3) Επικεφαλής των Παρατάξεων Π.Σ.
4) Λίστα Περιφερειακών Συμβούλων
Κοιν.: Αιρετοί & Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Πάτρα 1-4-2013
ΘΕΜΑ: « Συζήτηση για την δραματική κατάσταση στα ΚΕ.Π.Α»
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Η δραματική κατάσταση που καθημερινά βιώνουν οι εξεταζόμενοι πολίτες στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΕΟΠΥΥ, είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει.
Ως Άτομο με Αναπηρία έχω την κοινωνική ευθύνη και υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μου να ζητήσω το θέμα να συζητηθεί ως πρώτο θέμα Ημερήσιας Διάταξης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου. Βεβαίως είναι μια αρμοδιότητα που αφορά το Υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όμως οι άνθρωποι που καθημερινά στοιβάζονται στους διάδρομους για να εξεταστούν είναι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.
Το ιδιο ισχύει και για τους πολύπαθους εργαζομένους του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.
Σκοπός αυτής της συζήτησης πρέπει να είναι η ανάδειξη του προβλήματος στην καθημερινή του διάσταση. Δηλαδή, πως είναι δυνατόν μετά από δέκα ή δώδεκα μήνες, πολίτες, ανάπηροι στην πλειοψηφία τους να στερούνται των υπηρεσιών ή των οικονομικών βοηθημάτων που τους παρέχει η Πολιτεία. Επιπρόσθετα η έλλειψη εξεταστών γιατρών για την ακροαματική διαδικασία έρχεται να μεγαλώσει το πρόβλημα σε εκρηκτικές διαστάσεις για την πολύπαθη κοινωνία.
Ελπίζω πως η συζήτησή μας μόνο θετικά έχει να προσφέρει, αφού θα δοθεί η δυνατότητα να ακουστούν αλήθειες. Αφενός θα μας βοηθήσουν να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα και αφετέρου θα δώσουν την δυναμική στην Περιφέρεια να διεκδικήσει αυτό που πραγματικά της ανήκει.
Για το λόγο αυτό ζητώ από όλους σας να συμφωνήσετε να γίνει η συζήτηση όχι μόνο για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά γιατί εμείς ως ανώτατο πολιτικό όργανο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εγκλωβίζεται ο ανθρωπινός πόνος στον γραφειοκρατικό λαβύρινθο.
Ίσιες ευκαιρίες για όλους, χωρίς διακρίσεις.
Με εκτίμηση, Γεράσιμος Α. Φεσσιάν

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
3.    Συζήτηση  σχετικά με την λειτουργία των Κέντρων   Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α)  του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
(εισηγητής :Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα  Κοιν. Αλληλεγγύης, Υγείας, Πρόνοιας και ΑμεΑ κ. Χριστογιάννης Γεώργιος)
5.    Έγκριση τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2013 Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών Η ΕΛΠΙΔΑ – Προσαρμογή κωδικών. (εισηγητής :Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα  Κοιν. Αλληλεγγύης, Υγείας, Πρόνοιας και ΑμεΑ κ. Χριστογιάννης Γεώργιος)
7.    Συζήτηση σχετικά με τη συνέχιση της βιωσιμότητας του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε Αχαϊας.(εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης  Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας  κ. Γρηγόριος Αλεξόπουλος)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ