Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαντά στον Γ. Φεσσιάν για την προσβασιμότητα στον προαστιακό της Πάτρας

Αρ. Πρωτ. 1629426
Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών Τμήμα Παραπόνων Γραφείο Δ/ντος Συμβούλου ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Προς : κ. Γεράσιμο Φεσσιάν
Αθήνα  19/02/2013
Αξιότιμε κ. Φεσσιάν,
Σε απάντηση των όσων διατυπώσατε στην επιστολή σας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επικοινωνία και να σας βεβαιώσουμε ότι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλα τα αιτήματα και οι παρατηρήσεις των επιβατών, εξετάζονται υπεύθυνα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση ικανοποίηση και αντιμετώπιση των θεμάτων που επισημαίνονται, με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των παρεχομένων Υπηρεσιών.
Παρότι τα θέματα της σιδηροδρομικής υποδομής είναι αρμοδιότητα της ΟΣΕ Α.Ε, σας ενημερώνουμε ότι είμαστε ήδη σε επαφή με το Δήμο Πατρέων, ο οποίος πράγματι εκπονεί σχετική μελέτη σε συνεργασία με τον ΟΣΕ Α.Ε., με σκοπό την απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ. Σε αυτή τη μελέτη λαμβάνοντας υπόψη ζητήματα προσβασιμότητας. Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία που είχατε με την εταιρεία μας.
Με εκτίμηση Ο Διευθυντής ε.χ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΛΙΑΣ
--------------------------------------
Η επιστολή του  περιφερειακού συμβούλου Δυτικής Ελλάδας Γεράσιμου Α. Φεσσιάν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την προσπελασιμότητα στον προαστιακό
Πάτρα 11-2-2013 «Προαστιακός Πατρών».
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δ.Σ.  ΤραινΟ.Σ.Ε. κ.Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο
Κοινοποίηση: Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα

Κε Ζηλιασκόπουλε,
Μαθαίνοντας τα ευχάριστα για την προέγκριση της νότιας επέκτασης του προαστιακού,  θα χρειαστεί να παρέμβω δημοσίως και εγγράφως για να σας ενημερώσω τα παρακάτω. Πράγματι αυτή η επέκταση ήταν απαραίτητη για την πόλη των Πατρών και των ευρύτερων περιχώρων γιατί δίνει την δυνατότητα σε μια δύσκολη οικονομικά συγκύρια για τους κάτοικους της να αποκτήσουν ένα φθηνό και ασφαλές μέσο μετακίνησης.
Όμως αυτό που δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να ξεφύγει της προσοχή σας, είναι πως η λειτουργία του Προαστιακού πρέπει να είναι σε όλους τους συνανθρώπους μας προσβάσιμη. Μιλώ και για την οικονομική αλλά και για την κοινωνική διάσταση του θέματος. Ως ανάπηρος πολίτης θα σταθώ όμως στην κοινωνική διάσταση.
Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούμε υποδομές πιο ελκυστικές για όλους και τα άτομα με αναπηρία να είναι αποκλεισμένα από αυτές. Σας το γνωστοποιώ γιατί ο Προαστιακός της Πάτρας στην παρούσα του μορφή δεν είναι επιλέξιμο μέσο μεταφοράς για εμάς τους ΑμεΑ.
Επειδή θέλω να πιστεύω πως η συμμετοχή μου στα κοινά έχει αυτό τον σκοπό και στόχο, θα σας προέτρεπα προκειμένου να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος να γίνει με πρωτοβουλία σας μια από κοινού συνάντηση με τον Δήμο Πατρέων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που έχει έτοιμες μελέτες για τα στέγαστρα, την πληροφόρηση δρομολογίων των συρμών και την κατασκευή των αποβάθρων με πρόσβαση και για ΑμεΑ και την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ ώστε άμεσα να κατατεθεί πρόταση απορρόφησης πόρων για να κάνουμε μια υποδομή όπως πρέπει, λειτουργική και όπως σε όλους μας αξίζει προσβάσιμη,  δίχως αποκλεισμούς. Μόνο εάν ξεκαθαριστεί ποιος θα κάνει τι και σε ποιο χρονοδιάγραμμα θα μπορέσουμε να έχουμε αυτό που χρειαζόμαστε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω στην ευαισθητοποίησή σας