Η κοπή τής πίτας φορέων ΑμΕΑ Δυτικής Ελλάδας


«Κοπή Βασιλόπιτας Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας / Νοτίων Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, τον Σύλλογο Νεφροπαθών Πάτρας και τον Αχαϊκό Σύλλογο Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία»
 Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, τον Σύλλογο Νεφροπαθών Πάτρας και τον Αχαϊκό Σύλλογο Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, στο κτίριο της «Αγοράς Αργύρη».
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής Αχαΐας, κος Τσούκαλης Νικόλαος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, κος Παναγιωτόπουλος Ανδρέας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, κος Καρπέτας Κωνσταντίνος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αχαΐας, κοι Κελεπούρης Ανδρέας και Φεσσιάν Γεράσιμος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας Δήμου Πατρέων, κος Μασσαράς Θεοχάρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Πατρέων, Χριστόπουλος Κωνσταντίνος, Σκαρμέας Αλέξιος, Καυκάς Γεώργιος, Δημακόπουλος Φώτιος, Μπακαλάρος Χρήστος, Πολίτης Σπυρίδωνας και Δροσοπούλου Παναγιώτα, η πρόεδρος του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Ατόμων με νοητική υστέρηση «ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΤΡΩΝ», κα Σπηλιωτακάρα Άννα και το μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος κα Ευαγγελοπούλου Παυλίνα, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ», κος Γρέκας Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Ηλείας «ΗΛΙΣ», κος Παπαδάτος Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Κωφών και Βαρηκόων Νοτιοδυτικής Ελλάδας, κος Ρήγας Ανδρέας, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών και Βαρηκόων Νοτιοδυτικής Ελλάδας, κος Βάββας Χρήστος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας, κος Χουλιάρας Νικόλαος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Νοητική Αναπηρία «ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ», κα Χριστοπούλου Μάρθα και η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδας, κα Καραγιώργου Μαργαρίτα.      
  Εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομου παρευρέθησαν ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος και ο Αιδεσιμότατος π. Μποζίνης Πέτρος οι οποίοι μετέφεραν τις ευχές του, ευλόγησαν και έκοψαν την βασιλόπιτα.
  Η Πρόεδρος του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης των μονάδων μεσογειακής αναιμίας, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Πάτρας, κος Συριόπουλος Διονύσιος στην δωρεά οργάνων, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, κος Χαρίσης Απόστολος στην επιβεβλημένη στήριξη των ατόμων με αναπηρία από την Πολιτεία ενώ ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, κος Χαροκόπος Αντώνης απηύθυνε μήνυμα αναφέροντας: «Η συλλογική αυτή εκδήλωση θέλει να μεταφέρει ένα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των φορέων των ατόμων με αναπηρία και κατ' επέκταση ολόκληρου του αναπηρικού κινήματος. Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε η Συνομοσπονδία καθημερινά παρενέβη άλλοτε με θετική και άλλοτε με αρνητική έκβαση, όμως δεν πρέπει να πτοούμαστε. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις για να δοθεί το ΕΚΑΣ σε όλα τα άτομα με αναπηρία, να χορηγούνται τα επιδόματα της Πρόνοιας χωρίς καθυστερήσεις και επιτελούς να δοθεί μία λύση με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας που έχουν φέρει σε απόγνωση τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Ζητούμε από την Πολιτεία και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού να εισακούσει τα αιτήματά μας και να υπάρξει μία σωστή επικοινωνία και συνεργασία.»