Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέματα που αφορούν τα ΑμΕΑ, ζητά ο Γεράσιμος Φεσσιάν

Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΑΪΑΣ Γεράσιμος Α. Φεσσιάν, με έγγραφό του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρει τα εξής:
 
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστα Καρπέτα
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Πέρυσι 1η Ιουνίου με αφορμή την καθυστέρηση της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων σας είχα ζητήσει τον προγραμματισμό συνεδρίασης του Π.Σ. για να συζητηθούν τα θέματα των ΑμεΑ, σε μια και μόνη συνεδρίαση. Αντί αυτού επιλέχτηκε η πραγματοποίηση μιας Ημερίδας, της οποίας τα συμπεράσματα αγνοούνται.
Τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν μολονότι το Περιφερειακό Συμβούλιο ασχολήθηκε με ένα από αυτά και αναφέρομαι στην συνεδρίαση της Ναυπάκτου όπου και συζητήθηκε ως θέμα Η.Δ. η προβληματική κατάσταση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.
Δεν θέλω να ερμηνεύσω την συνεχή άρνηση σας ως μια αποτυχημένη προσπάθεια να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και να προτείνουμε εφικτές λύσεις.
Κατόπιν των παραπάνω εν όψη της 3ης Δεκεμβρίου Εθνικής ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία και για καλύτερο σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 14-20, για τρίτη συνεχή χρονιά θα σας παρακαλέσω να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με Ημερήσια Διάταξη θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ.
Προκειμένου να διευκολυνθεί η Συνεδρίαση κοινοποιώ την παρούσα και στον Βοηθό Περιφερειάρχη και για θέματα ΑμεΑ κ. Γιώργο Χριστογιάννη, και στον εκπρόσωπο της ΕΣΑμεΑ κ. Αντώνη Χαροκόπο ο οποίος κατά την άποψή μου θα πρέπει να κληθεί στην συνεδρίαση, εφόσον αποφασιστεί η πραγματοποίησή της.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω τις ενέργειές σας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση, Γεράσιμος Α. Φεσσιάν

Κοινοποίηση:
1) Γραφείο κ. Περιφερειάρχη
2) Βοηθό Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χριστογιάννη
3) Λίστα Περιφερειακών Συμβούλων
4) Πρόεδρο ΠΟΜΑμεΑ ΔΕΠΙΝ κ. Αντώνη Χαροκόπο