Η πρωτιά στο τένις με αμμαξίδιο σχολιάζεται από τον Γ. Φεσσιάν

amaxidioTην απευθείας πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου πήρε η εθνική μας ομάδα. Αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης που διεξήχθησαν στην Αττάλεια της Τουρκίας. Η ομάδα, που την αποτέλεσαν οι Λαζαρίδης Γιώργος, Διαμάντης Στέφανος, Σταμάτης Επαμεινώνδας και υπό την υποδειγματική καθοδήγηση του προπονητή Κόντου Γιώργου νίκησε κατά σειρά τις Τουρκία, Ιρλανδία, Κροατία και στον τελικό το Ισραήλ. Μετά την επιτυχία αυτή η η ομάδα θα ξαναγυρίσει στην Αττάλεια για τα τελικά στα τέλη Μαΐου.
Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας κ. Γεράσιμος Φεσσιάν με επιστολή του αναφέρει τα εξής:
«Συγχαρητήρια στους πρωταθλητές αθλητές ΑμεΑ.
Η πρωτιά των Αθλητών Γιώργου Λαζαρίδη, Επαμεινώνδα Σταμάτη και Στέφανου Διαμαντή στο άθλημα της αντισφαίρισης με Αμαξίδιο στην παρούσα ζοφερή κατάσταση της κοινωνίας, μόνο θετικά μηνύματα εκπέμπει.
Αυτοί οι Εθνικοί μας Πρεσβευτές με μοναδικό εφόδιο της Πολιτείας το Εθνόσημο φρόντισαν για ακόμα μια φορά να μας κάνουν Εθνικά υπερήφανους, όχι γιατί η πρωτιά ήρθε μέσα στην Αττάλεια της Τουρκιάς. Επειδή για τους γνώστες της ανθρωπογεωγραφίας αλλά και της οικονομικής κατάστασης της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας  Ατόμων με Αναπηρία, που κάλυψε τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες (εισιτήρια από και προς Ελλάδα και παράβολο συμμετοχής), οφείλουμε να αναφέρουμε ότι οι αθλητές συνέβαλαν οικονομικά με τον οβολό τους για την προετοιμασία και την ολοκλήρωση της αποστολής.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή πρέπει να υπάρχει και μια ηθική επιβράβευση όλων των Αθλητών που μας κάνουν υπερήφανους σε αυτό το γκρίζο τοπίο προτείνω την βράβευσή τους σε ειδική εκδήλωση για την προσφορά τους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Πατρέων.