Επιτυχής η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ατόμων με Αναπηρία έξω από την διεύθυνση του ΚΕΠΑ, στην Πάτρα

Υπό το  βάρος της απαράδεκτης κατάστασης  που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στα ΚΕΠΑ σήμερα, την  μακροχρόνια αναμονή  «φυλακισμένων» ΑμεΑ στις λίστες των ΚΕΠΑ προκειμένου να επανεξεταστούν και την αναστολή της σύνταξης αναπηρίας ή του επιδόματος αναπηρίας τους ,πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη  23 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 έξω από την διεύθυνση του ΚΕΠΑ στο Τοπικό  Υποκατάστημα του ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συλλόγων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Η  συγκέντρωση διαμαρτυρίας  πραγματοποιήθηκε,  μέσα στα πλαίσια της  Πανελλήνιας – Παν-αναπηρικής  κινητοποίησης   που έχει εξαγγείλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία σε όλες τις πόλεις που λειτουργούν Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας προκειμένου  τα άτομα με αναπηρία να εναντιωθούν στην κοινωνική τους ευθανασία και να  διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια τους.
    
Παρευρέθησαν και  εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στα δίκαια αίτημα των αναπήρων εκπρόσωποι Σωματείων  των Φορέων της πόλης μας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.
Στη συνέχεια  μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ  και   της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων έγινε δεκτή από τον διευθυντή του Τοπικού Υποκαταστήματος του ΙΚΑ _ΕΤΑΜ κο  Αποστολόπουλο Ανδρέα και κατέθεσαν έγγραφο με τα αιτήματα των αναπήρων που αφορούν στον άμεσο επανασχεδιασμό της λειτουργίας και οργάνωσης του ΚΕΠΑ σύμφωνα με τις αρχές διαφάνειας  της επιστημονικότητας , της αδιαβλητότητας και του σεβασμού στα ανθρώπινα θεμελιώδη δικαιώματα  των ατόμων με  αναπηρία και των οικογενειών τους. Στην συνάντηση  παρευρέθησαν ο κος Κυριακόπουλος, εκπρόσωπος Εργαζομένων ΙΚΑ καθώς και ο κος Ζαχαριουδάκης , υπεύθυνος του ΚΕΠΑ. Ο κος Διευθυντής ανέφερε πως το ΙΚΑ αδυνατεί να ανταποκριθεί και να ανταπεξέλθει με τις Επιτροπές  λόγω έλλειψης προσωπικού  και σε γιατρών ψυχίατρους και νευρολόγους. Ο Φορέας  του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί. Επιπλέον γίνονται  προσπάθειες από τον Νοέμβριο  να πραγματοποιούνται οχτώ Επιτροπές ημερησίως προκειμένου να «καλυφθούν»  τα κενά – καθυστερήσεις  που έχουν δημιουργηθεί .
Σωματεία Ατόμων με Αναπηρία,  Φορείς και Οργανώσεις που στήριξαν  την συγκέντρωση διαμαρτυρίας:
  1. Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας
  2. Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας
  3. Σύλλογος Πρόληψης και βοήθειας Παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία «Πάτρα ΄82»
  4. Αχαϊκός Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.
  5.  Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία  «ΣΟΨΥ» Πάτρας
  6. Σύλλογος Νεφροπαθών Πάτρας
  7. Ελληνική Ένωση αντιμετώπισης  Σκλήρυνσης κατά Πλάκας
  8. Εταιρεία Ψυχικής Υγείας & Εκπαίδευσης του Παιδιού & Εφήβου με Αυτισμό Αχαΐας «ΕΨΥΕΠΕΑ»
  9. Σύλλογος Αποκαταστάσης Σπαστικών Παιδιών «Προστασία»  Πάτρας
  10. Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας
  11. Σωματείο Κωφών και Βαρήκοων Νοτιοδυτικής Ελλάδος
  12.  Σύλλογος για την Εκπαίδευση Επαγγελματική Κατάρτιση και Αποκατάσταση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση  «Οι Μαχητές»
  13. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών Φοιτούντων ή Χρηζόντων Φοιτήσεως στο Ίδρυμα «Μέριμνα» Πάτρας
  14. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κέντρου Ψυχικής Υγείας «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»
  15. ΕΣΚ- ΑμεΑ
  16. Σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων ΙΚΑ
  17. Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων Πάτρας
  18. Επιτροπή Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας –Ε.Ι.Ν.Α.
  19. Περιφερειακοί  Σύμβουλοι Περιφερειακής Ενότητας  Αχαΐας
  20. Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Πατρέων