Κατασκευή Νέας Μονάδας Σπαστικών Παιδιών – Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας

24 Ιουλίου 2012: Μια αναγκαία υποδομή κοινωνικής στήριξης και ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας παίρνουν οριστικά την οδό της υλοποίησης μετά την υπογραφή, το απόγευμα της Δευτέρας, απ’ τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα της πράξης ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου κατασκευής της νέας Μονάδας Σπαστικών Παιδιών σε εξασφαλισμένη έκταση στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Παραλίας.

Το έργο με ακριβή τίτλο «Κατασκευή Νέας Μονάδας Σπαστικών Παιδιών – Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας» εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας 07 του ΕΣΠΑ, συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.929.500 ευρώ.
«Προωθούμε ένα έργο που για πολύ καιρό αποτελούσε αίτημα της κοινωνίας αλλά και απόλυτη αναγκαιότητα για την στήριξη των παιδιών», τόνισε μετά την υπογραφή της πράξης ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «πλέον, αυτό που προέχει είναι να κινήσουμε γρήγορα όλες τις διαδικασίες και να έχουμε μέσα στους υπολογιζόμενους χρόνους έναν νέο χώρο, πλήρως εξοπλισμένο, σύγχρονο και λειτουργικό, για την ημερήσια φροντίδα και την φυσική και ιατρική αποκατάσταση των χρηστών του».
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου του έργου, σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο, ορίζεται στους 30 μήνες.
Η νέα Μονάδα Σπαστικών Παιδιών θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο έκτασης 7.880 τετραγωνικών μέτρων επί της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος Μαραγκόπουλου (έχει ήδη γίνει παραχώρηση στο Υπουργείο Υγείας) και πέραν της κατασκευής του κτιρίου και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου προβλέπεται η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις ανάγκες της εργοθεραπείας, της λογοθεραπείας, της φυσικοθεραπείας αλλά και της αναψυχής των παιδιών, όπως και χώροι εκδηλώσεων, βοηθητικοί χώροι κ.α.
Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. «Με τους πόρους εξασφαλισμένους και την έκταση διαθέσιμη ξεκινάμε το έργο ώστε σύντομα η περιοχή ν’ αποκτήσει μια νέα, σύγχρονη Μονάδα στήριξης. Θέλω να επαναλάβω ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διέρχεται η πατρίδα μας, έχουμε χρέος να στεκόμαστε δίπλα στους κοινωνικά ασθενέστερους και να διευρύνουμε τις κοινωνικές μας υποδομές, αξιοποιώντας και το τελευταίο διάθεσιμο ευρώ από κοινοτικούς πόρους», αναφέρει ο κ. Κατσιφάρας.