Χορήγηση ή ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑμΕΑ, στην Αχαΐα

Ξεκινά από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και λήγει στις 30 Ιανουαρίου 2016 η χορήγηση ή ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ, από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Η ανανέωση ή η χορήγηση γίνεται από την Υπηρεσία στη διεύθυνση Κανάρη 44 (1ος όροφος, γραφείο 10 ) και από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους δικαιούχους Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ είναι:
1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου (δίνεται από την Υπηρεσία)
2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής όπου αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ενώ να αναφέρεται και η διάρκεια αυτής της απόφασης από τα Κ.Ε.Π.Α. (φωτοτυπία)
3. Φωτοτυπία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
4. Εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. για το προηγούμενο οικονομικό έτος 2014 (που αφορά εισοδήματα έτους 2013) ή υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση για το παραπάνω έτος θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. (φωτοτυπία)
5. Βιβλιάριο υγείας – ασθενείας σε ισχύ προκειμένου να σφραγισθεί από την Υπηρεσία.
Για τους νέους δικαιούχους απαιτούνται όλα τα παραπάνω συν δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, Κανάρη 44 Πάτρα, τηλ. 2613 620711 – 712 ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).