Ε.Σ.Α.μεΑ : «Επιτέλους ξεκινά η αξιοποίηση του Σταθακοπούλειου Κληροδοτήματος»

Μετά από συνεχής αγώνες και παρεμβάσεις του αναπηρικού-γονεϊκού κινήματος και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) θεμελιώνεται το Νέο Κτίριο Ημερήσιας Φροντίδας-Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Νοητική Υστέρηση, με χρηματοδότηση και από το ΕΣΠΑ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Πατρέων και φορέας διαχείρισης ο Σύλλογος «ΜΑΧΗΤΕΣ»

Γεράσιμος Φεσσιάν: «Γιατί δεν παραβρέθηκα στην “ειδική” συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου…»

«Με μεγάλη μου λύπη σας ανακοινώνω ότι δεν θα είμαι παρών στην συνεδρίαση που σας ζήτησα να γίνει με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία.» τονίζει σε μακροσκελή ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Γεράσιμος Φεσσιάν, με την οποία απευθύνεται στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.
Και συνεχίζει: «Θα επιθυμούσα να με αιτιολογήσετε ως δικαιολογημένο απόντα.

"Αμφίδρομη Συνεργασία" Δήμου Πατρέων και Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας

Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν την Πέμπτη 28/11/13 εκπρόσωποι φορέων, που εκ των πραγμάτων και του αντικειμένου τους είναι στην πρώτη γραμμή των επηρεαζόμενων από την κρίση. Συγκεκριμένα στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στο «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΧΑΙΑΣ-ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ» -ΜΟΝΑΔΑ ΘΗΛΕΩΝ, (πρώην ‘ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ’), συμμετείχαν, εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, η Αντιδήμαρχος «Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού και Ένταξης Μεταναστών», κα Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη και ο Αντιδήμαρχος «Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας» κ. Θεοχάρης Μασσαράς και, εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, η Πρόεδρος του «Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»(ΚΚΠΠΔΕ), κα Γεωργία Τσουκαλά.

Εκταμιεύθηκαν τα προνιακά Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2013

Κατανεμήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών στα ταμεία των Δήμων, που είναι αρμόδιοι για την καταβολή  προνοιακών επιδομάτων μηνών Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2013, το ποσό των 114.501.250,96 € Συγκεκριμένα στον Δήμο Πατρέων (δικαιούχοι Αχαΐας) το ποσό είναι 3.881.953,32 €.
Ουσιαστικά η καταβολή αυτού του διμήνου έγινε με ένα μήνα καθυστέρηση, για τους λόγους που είχαμε αναφέρει ΕΔΩ. 
Τις επόμενες μέρες ή ώρες τα χρήματα αναμένεται να μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.-

H Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Τη έμπρακτη στήριξή τους στα Άτομα με Αναπηρία εξέφρασαν για μία ακόμη φορά τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για τα ΑμεΑ.
Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας,

ΕΣΑμεΑ: Πάτρα 1η Δεκεμβρίου - Ημερίδα "Κοινωνική Πρόνοια & Φροντίδα..."

Μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον είχε η ημερίδα που διοργάνωσαν στην Πάτρα, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάας & Νοτίων Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, επί τη ευκαιρία του εορτασμού της 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).
Θέμα της ημερίδας ήταν η "Κοινωνική Πρόνοια & Κοινωνική Φροντίδα των Ατόμων με Αναπηρία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων".
Στη διάρκεια της ημερίδας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, απένειμε τιμητικές βραβεύσεις στους Παραολυμπιονίκες Γίαννη Κωστάκη (κολύμβηση) και Παύλο Μάμαλο (άρση βαρών)