Καθολική Προσβασιμότητα των Ατόμων και των Παιδιών με αναπηρία σε παιδικές χαρές και πλατείες


Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων με επιστολή της προς τους Δημάρχους Δυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, τους Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και των Νοτίων Ιονίων Νήσων, τον ΟΛ.ΠΑ. και τα Λιμενικά Ταμεία αναδεικνύει το θέμα της διαμόρφωσης των παιδικών χαρών και των πλατειών σύμφωνα με τους κανόνες της καθολικής προσβασιμότητας προκειμένου να συμμετέχουν ισότιμα τα άτομα με αναπηρία σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας και άθλησης όπως όλοι οι πολίτες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - AΘΗΝΑ ΙΣΟΓΛΟΥ: Μαθήματα ζωής...

Φωτογραφία:
(οι Φωτογραφίες από
το αρχείο Κώστα Ρόζου)
Μία βαριά ασθένεια την καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο σε ηλικία μόλις οκτώ μηνών όμως η Αθηνά Ισόγλου δεν το έβαλε ποτέ κάτω, πάλεψε και παλεύει μαζί με τον σύζυγό της για τις ανάγκες της καθημερινότητας.
Η εκπρόσωπος των ατόμων με αναπηρία στον ΟΑΕΔ εδώ και αρκετά χρόνια μέσα από σημαντικές θέσεις έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει αγώνες ζωής για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Αν δεν το χρησιμοποιήσουν χειμερινοί κολυμβητές, θα το ανασύρουν δύτες...

Λίγα 24ωρα μετά την ανάρτησή μας, 
το μηχάνημα αποσύρθηκε...
Δεν χωράει αμφισβήτηση ότι όσες περιοχές έχουν τοποθετήσει μηχανήματα πρόσβασης ΑμΕΑ στη θάλασσα θεωρούνται, από κάθε άποψη, προνομιούχες.  Γεγονός, επίσης, είναι και το ότι η χειμερινή κολύμβηση είναι αρκετά συνηθισμένη στου παροικούντες στα παράλια του Κορινθιακού. Το να παραμένουν, όμως, οι "ευαίσθητες" αυτές κατασκευές εκτεθειμένες στα χειμέρια κύματα, με κίνδυνο να καταστραφούν, δεν είναι σωστό...