Έλεγχοι σε Νοσοκομεία, Προνοιακά Ιδρύματα κ.α. από την Γενική Διεύθυνση Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Χάρτης της Ελλάδας με Δυτικής Ελλάδας
Εντολή ελέγχων σε Νοσοκομεία, Θεραπευτήρια, Οίκους Ευγηρίας, Προνοιακά Ιδρύματα κ.α. κοινοποιήθηκε χθες από την Γενική Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.  
Στην σχετική επιστολή που υπογράφει η Γενική Διευθύντρια Διονυσία Σαμαντά αναφέρονται τα εξής:

“Ε.Σ.Α.με.Α.”: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

θέμα: « Έστω και τώρα κύριε Πρωθυπουργέ τηρείστε τις δεσμεύσεις σας. Προστατεύστε στην πράξη τα άτομα με αναπηρία, τις χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους»
Αθήνα / Athens: 5/11/2012 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
Κύριε Πρωθυπουργέ, Με αυτή την ανοιχτή επιστολή που σας απευθύνουμε, θέλουμε να σας εκφράσουμε με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την αγανάκτηση, τη διαμαρτυρία αλλά και την πλήρη απογοήτευση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους αναφορικά με τα προς κατάθεση μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Από την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Πρωθυπουργός της χώρας, απευθυνθήκαμε επανειλημμένως σε εσάς και τους Υπουργούς της κυβέρνησής σας με πολλούς τρόπους, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε την σκληρή και επώδυνη κατάσταση εξαθλίωσης που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους στην Ελλάδα της κρίσης.