Το νέο Δ. Σ, τής Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας

 Ύστερα από ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο  (18 Μαρτίου 2012) της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. ), το Διοικητικό Συμβούλιο που διεξήχθη την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 στα γραφεία της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. ομόφωνα εγκρίθηκε η σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα 4 χρόνια, το οποίο απαρτίζεται από τους κάτωθι:    
Πρόεδρος: Χαροκόπος Αντώνιος   (Περιφερειακή Εν. Αχαΐας)     
Αντιπρόεδρος Α’: Μαδιάς Θεόδωρος  (Περιφερειακή Εν. Αιτωλοακαρνανίας)           
Αντιπρόεδρος Β’: Παπαδάτος Ιωάννης  (Περιφερειακή Εν. Ηλείας)         
Γενική Γραμματέας: Παναγοπούλου Βασιλική   (Περιφερειακή Εν. Αιτωλοακαρνανίας)
Αναπλ. Γενικός Γραμματέας: Συριόπουλος Διονύσιος   (Περιφερειακή Εν. Αχαΐας) 
Ταμίας: Λίβανος Ανδρέας (Περιφερειακή Εν. Αχαΐας)

Σοβαρές Ελλείψεις στην οργάνωση και την λειτουργία των ΚΕΠΑ

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας για τις Σοβαρές Ελλείψεις στην οργάνωση και την λειτουργία των ΚΕΠΑ
Με επιστολή στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γ. Κουτρουμάνη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τις σοβαρές ελλείψεις στην οργάνωση και την λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας( ΚΕΠΑ)

Κοπή της πίτας στο Κ.Α.Φ.Α. Αιγίου

Το μεσημέρι της 13ης Φεβρουαρίου 2012,πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας στο του Κέ­ντρου Α­πο­θε­ρα­πεί­ας Φυ­σι­κής Α­πο­κα­τά­στα­σης Αι­γί­ου “Κλε­ο­μέ­νους Οι­κο­νό­μου Ια­τρού Ν.Π.Δ.Δ.

Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την Καταβολή των Προνοιακών Επιδομάτων

Πάτρα: 25/05/2012: Η Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. καλεί τις Δημοτικές Αρχές Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων που δεν έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση των μητρώων των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων να επιδείξουν ευαισθησία και σύνεση και να επιταχύνουν τις διαδικασίες με την στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών τους με εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα μπορέσει να διαχειριστεί το νέο πρόγραμμα ταυτοποίησης

Συμμετοχή Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας στην Πανελλήνια Παν-αναπηρική Συγκέντρωση»



 Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Αχαΐας εκπροσωπεί τους παρα/τετραπληγικούς και κινητικά αναπήρους σε όλον τον νομό και κύρια επιδίωξη του ήταν και είναι η κοινωνική ένταξη των Ατόμων με κινητικές αναπηρίες, η αλληλοαποδοχή τους από την κοινωνία και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωή τους.

Οι αλλαγές στο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας

Απάντηση Ανδρέα Λοβέρδου στον Μιχάλη Μπεκίρη
Την βεβαίωση του ότι θα εξομαλυνθεί και εξορθολογιστεί το σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας με την λειτουργία του   Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, προέβλεψε  ο Υπουργός  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  στην  απάντηση αναφοράς  που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός  Μιχάλης Μπεκίρης.
Το πλήρες κείμενο της απάντησης

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Σύγχυση και πάλι με το ειδικό τέλος ακινήτων

Αθήνα …..08.12.2011
Με επιστολή της στον κ. Γ. Καπελέρη, Γενικό Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών θεμάτων, η Συνομοσπονδία καταδεικνύει τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί τη διευκρινιστική εγκύκλιο ΠΟΛ. 1244 για το ειδικό τέλος ακινήτου, η οποία σε συνδυασμό με την αρχική εγκύκλιο 1211 οδηγεί τους εφόρους και τους υπαλλήλους των ΔΟΥ να θεωρούν ότι ο μειωμένος συντελεστής 0,5 εφαρμόζεται μόνο στους συζύγους που βαρύνουν φορολογικά τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, εφόσον αυτοί έχουν αναπηρία με ποσοστό από 80% και άνω και δεν έχουν δικό τους φορολογικό εισόδημα.

«Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ» Διακήρυξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Α.με.A

Συνέντευξη Τύπου στο ΚΕ.ΠΕ.Π Λεχαινών στα πλαίσια της 3ης Δεκεμβρίου, Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.  Στις 03/12/2011 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου με την παρουσία του Προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ, κου Ιωάννη Βαρδακαστάνη, του Προέδρου της Περιφερειακή Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, κου Αντώνιου Χαροκόπου, του προέδρου του Σωματείου ΑμεΑ και Γονέων ΑμεΑ Ν. Ηλείας «Ήλις», κου Ιωάννη Παπαδάτου και της Διοικήτριας του ΚΕ.ΠΕ.Π Λεχαινών, κα Άννα Μαζαράκη.