Περιφερειακό Συμβούλιο: Προσβασιμότητα στις Αχαϊκές παραλίες

Σε απάντηση, του από 6 Δεκεμβρίου παρακάτω κειμένου μας το οποίο αφορούσε την τοποθέτηση  ειδικών μηχανισμών εισόδου στη θάλασσα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεράσιμος Φεσσιάν τόνισε: "Πάτρα 12 - 12- 2012 ..Οφείλω να σας ενημερώσω ότι το θέμα που χθες πέρασε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν η έγκριση σκοπιμότητας σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών για την εγκατάσταση συστημάτων πρόσβασης των ΑμΕΑ σε παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, με απευθείας ανάθεσης και πληρωμής του λογαριασμού για τα δυο μηχανήματα που τοποθετήθηκαν το 2012. Σε καμία περίπτωση δεν συζητήθηκε το θέμα παραχώρησης της κινητής περιουσίας της Π.Δ.Ε. στους Δήμους της Π.Ε. Αχαΐας".

Αφού, λοιπόν, η εν λόγω απόφαση τού Νομαρχιακού Συμβουλίου αφορούσε δύο τοποθετήσεις τού προηγούμενου καλοκαιριού, ας ελπίσουμε ότι το καλοκαίρι τού 2013 θα δούμε πολλά μηχανημά στις ακρογιαλιές τής Δυτικής Ελλάδας..., εφόσον οι απαιτούμενες αποφάσεις - διαδικασίες δρομολογηθούν έγκαιρα από κάθε εμπλεκόμενο αυτοδιοικητικό φορέα.-

6 - 12 -2012
Συνεδριάζει, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» στην Πάτρα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας
Το 17ο από τα 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη αφορά την εγκατάσταση συστημάτων πρόσβασης των ΑμΕΑ, ένα πολύ σημαντικό θέμα, η προώθηση του οποίου ίσως δώσει έγκαιρα την απαιτούμενη «ειδική» προσβασιμότητα στις Αχαϊκές παραλίες το καλοκαίρι του 2013.
Θα διορθώσει δηλ. την «εμπλοκή» της προηγούμενης χρονιάς, όπου η «γραφειοκρατία» δεν επέτρεψε την τοποθέτηση μηχανισμών σε πολλά σημεία… (Ανατολική Αιγιαλεία κ.α).
Πέρα όμως από την ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων των παραλιακών Δήμων, θα πρέπει να προβλεφτεί η εγκατάσταση ενός τουλάχιστον μηχανισμού σε κάθε Δημοτική Ενότητα.  
Το θέμα αναλυτικά: 17. Έγκριση σκοπιμότητας σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών για την εγκατάσταση συστημάτων πρόσβασης των ΑμΕΑ σε παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, με απ’ ευθείας ανάθεση στην εταιρεία ΤΟΒΕΑ Ε.Π.Ε. μέχρι του συνολικού ποσού των 10600 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. (εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος).